КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕС ЗА ВАС

Как мога да разбера дали кожата ми е чувствителна?

Чувствителната кожа много често е проблем на жените, но понякога се среща и при мъжете. До 79% от жените страдат от симптомите на чувствителната кожа, които предизвикват чувство на дискомфорт. Субективните симптоми включват сърбеж, парене, щипане и напрежение и често са придружени от неприятните външни признаци като изсушаване или лющене. Mixa, експертът по чувствителна кожа, може да ви помогне да разберете дали кожата ви е чувствителна. Опитайте се да отговорите на няколкото въпроса и мислете за кожата си. Ако отговорът на два или повече въпроса е „да“, значи имате чувствителна кожа!

Какво предизвиква раздразнението на чувствителната кожа и как може да се предотврати?

Факторите, които могат да причинят раздразнение на кожата, се делят на външни фактори (неправилно третиране на кожата, прекомерна употреба на козметични продукти, вредно влияние на околната среда) и вътрешни влияния (стрес, различни болести и др.). Тези фактори могат да се проявят при всеки, но в случай на генетично наследствено предразположение кожата по-лесно става чувствителна, а с увеличаване на чувствителността пада и прагът на търпимост. Хората с генетично предразположение или при които се наблюдават някои от симптомите на чувствителната кожа трябва да адаптират начина си на живот и да избягват източниците на раздразнение. Важно е също да се обърне внимание на състава на козметичните продукти. Ние препоръчваме употребата на продукти, които не съдържат потенциално дразнещи съставки като парабени, алкохол или оцветители. Mixa създава продуктите си с особено внимание към чувствителната кожа, като спазва най-стриктно производствените процедури. Благодарение на това можете да разчитате, че продуктите на фирмата са не само качествени, но и много ефективни дори и за най-уязвимата кожа.

Защо марката Mixa е подходяща за моята чувствителна кожа?

Независимо, че на вашия пазар марката Mixa е нещо съвсем ново, във Франция тя е козметична марка с доказано качество, съществуваща повече от 90 години на пазара. В началото тя специализира в продукти за бебешката кожа - най-чувствителната и уязвима кожа, след което разширява гамата си от продукти и непрекъснато подобрява експертния си опит. Днес марката е истински експерт по чувствителна кожа. Mixa предлага продуктите си с убеждението, че чувствителната кожа също има право на ефективна грижа. Ценностите на фирмата я ангажират да предлага повече от ефективност и в същото време да проявява особено внимание към чувствителността на кожата. Благодарение на това продуктите й не само предотвратяват раздразнението на кожата, но я успокояват, намаляват уязвимостта й, а по този начин и ежедневните проблеми.

Защо Mixa се продава в дрогерии, а не в аптеки?

Mixa е марка, която в действителност е създадена във френска аптека. Съставът на продуктите е взаимстван от съставките и производствените процедури, използвани във фармацията. С убедеността си, че чувствителната кожа има право на адекватна грижа Mixa пренася вдъхновението от традициите на френската фармацевтика във вашата дрогерия, на много разумна цена. Целта ни е да осигуряваме достъпната и изключително ефективна грижа на всички, които проявяват симптомите на чувствителната кожа.

Възможно ли е козметичните продукти за чувствителна кожа да са парфюмирани?

Продуктите Mixa са създадени с цел да осигуряват максимална ефективност, както и наслада от ежедневната употреба. Ароматът им е много лек и ефирен, напомня за козметичните продукти за бебета и благодарение на него приложението им носи истинска наслада. Ако проявявате интерес към подробния състав на определен продукт, ще го намерите, като щракнете върху „още“ в раздела Продуктов каталог. Ще задоволите любопитството си и ще забележите, че парфюмът обикновено е поставен на последно място, защото концентрацията му в продукта е много малка. Продуктите на марката Mixa са тествани изключително върху чувствителна кожа и благодарение на това успяваме да сведем до минимум вероятността от алергични реакции. Не трябва да подминаваме и факта, че ако продуктът е разработен като хипоалергенен, вероятността от проява на алергична реакция е много малка.

Вредни ли са силиконовите продукти, използвани в козметичните продукти?

Определено не можем да кажем, че силиконът използван в козметичната индустрия е вреден или нежелан. И той като други съставки, използвани в козметиката, спада към групата вещества, които трябва да се подложат на тест за безопасност. Тези вещества могат да изглаждат кожата и да създават защитна бариера, която предотвратява загубата на вода. В допълнение трябва да споменем и факта, че силиконовите вещества са голяма група и могат да имат много разнообразни свойства. Първо, винаги трябва да се уважават индивидуалните нужди на кожата. А що се отнася до сложния състав на козметичните продукти, това е валидно не само за групата на силиконите, но и за други вещества. Ако сте установили, че силиконовите продукти не действат добре на кожата ви или ако лекарят ви е установил по-голяма чувствителност към други специфични вещества, е добре да избягвате употребата на продукти, в които те се срещат.

МагазиниМагазини Естел ЛефебюрЕстел Лефебюр Вашият опитВашият опит
Logo Mixa Можете да закупите козметичните продукти MIXA в избрани търговски вериги:
PharmaStore Aptekadara Aptekamedea Apteki366 BeFit Dm Remedium Hit Ivis Farma Elitis Lilly